Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

orchers ursprung?

Morgoth hette från början Melkor och var en av de mäktigaste av ainur (de änglalika gudarna). När Erú (skaparen) gav ainur ett tema att sjunga så ville Melkor gå sin egen väg och började sjunga i disharmoni mot de andra tonerna. Tre gånger bröt han mot Erús tema och Erú blev något irriterad men slängde inte ut honom för han var ändå en av favoriterna eftersom han var så kraftfull.

När ainur skapat världen så var vissa ivriga att få komma ner och börja jobba med den. De flesta av de starkaste och mäktigaste ville dit och däribland Melkor. De av ainur som senare kom att kallas valar försökte bygga upp världen och göra den vacker. Men så fort de byggde upp något så raserade Melkor det och så fort de skapade en dal så fyllde han den, men sålunda blev ändå världen uppbyggd.

Efter många missdåd och illgrepp så fick Melkor ett nytt namn och blev kallad för Morgoth - den svarte fienden och han gick sålunda under det namnet i fortsättningen. För skojs skull så kan det tilläggas att det var Fëanor (mannen som skapade Silmarillerna) som gav honom det namnet.


Namn: Älva
E-post:
Tid: 08:48
Datum: 2005/05/23