Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Film..?

Jag älskar PJ.s filmer. Så vackra, så storslagna och så fina även i närbild ... Action tycker inte heller jag om, och därför är det anmärkningsvärt att jag fann alla actionscener i LotR-filmerna riktigt njutbara.

En film som enbart är en illustrerad utgåva av en bok är det ju ingen mening med. Vill jag ha något som är precis som boken kan jag lika gärna läsa boken en gång till. Som Julle påpekar hade det inte blivit någon bra film om man följt boken slaviskt. Huruvida alver har skäggstubb eller ej skiter jag i, det finns nämligen inga alver så tolkningen är fri ...

Jag tyckte också att tredje Harry Potter-filmen var den klart bästa trots att den avvek från boken mer än de föregående gjort. Men den var en fungerande FILM.

Skrivande ... en gång i tiden trodde jag, som så många andra, att man antingen får skriva om sina tankar och upplevelser (och då blir det jättetrist) eller också HITTA PÅ något FANTASIFULLT och ÄVENTYRLIGT. Det var ju det jag ville göra ...
Så småningom insåg jag att de fantasifulla äventyrsberättelserna inte blir bra om man inte stoppar in en hel del av egna tankar och upplevelser i dem. Man ska inte tro att "sanningen" och "fantasin" är två skilda saker, tvärtom. Förena dem och skapa något som är originellt, tänkvärt och underhållande.

Annars har man att välja på diskbänksrealism eller taskiga fantasyplagiat.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 18:58
Datum: 2005/06/01