Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Film..?

Ordet action är egentligen ett ord folk oftast tolkar. Action innebär att det hela tiden händer någonting, inte att det måste innebära någon form av våld.

Jag tror att de måste ändra vissa saker när de filmatiserar, kanske för att det ska passa publiken. Men det är olika, vissa vill att allt ska följa boken slaviskt medan vissa inte tar det på så stort allvar. Så länge handlingen är densamme anser jag att det inte gör särskilt mycket med en del förändringar. Vem vet, förändringarna kanske förbättrar filmen och tar med saker författaren missat?

För min del när det gäller Harry Potter böckerna tycker jag helt klart bäst om den första. Jag är inte så mycket för uppföljare även om jag gärna ser dom.

Varför välja, egentligen? Skriv om tankar och känslor om det finner sig, eller hitta på fantasifulla och äventyrliga berättelser om det känns bättre. Men däremot kan jag hålla med om att det kan skära sig lite att blanda in egna tankar i påhittade berättelser. Man får vara väldigt vaksam vad det är man vill förmedla i den bok man skriver.

Studera alltid allting man väljer skriva annars kan folk bli väldigt kritiska och kanske inte ens väljer att läsa ut ens bok.

Christina, kan du ge exempel på vad du anser vara fantasyplagiat? För jag antar du syftar på en eller flera böcker...?


Namn: Faith
E-post:
Tid: 09:24
Datum: 2005/06/03