Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fjärde boken i A Song of Ice and Fire

ÄNTLIGEN!!!

Beth, du missar någonting om du väntar. Det kan ta länge innan serien är klar, och den är underbart bra. Det mest framstående draget tycker jag kommer ifrån det faktum att allt är väldigt oväntat, vilket är en produkt av att Martin inte följer den klassiska dramaturgiska modellen. Man har verkligen den känslan hela vägen in i ryggmärgen att det som händer är det som BORDE ha hänt (ur ett mer "verkligt" perspektiv" istället för det som är mest actionladdat och skandalöst.

När man läser en bok eller kollar på film så förutsäger man händelseutvecklingen utefter ett perspektiv som man skapat med alla andra filmer och böcker man kommit i kontakt med som modell. Man VET vad som ska hända för det är vad sonm händer i alla liknande situationer i all fiction. Detta saknar naturligtvis ofta helt verklighetsförankring. Hos Martin känns hela skeendet genuint, som om det kunnat hända i en verklig värld.

Nu tappade jag förmodligen bort de flesta, men aja det kan inte hjälpas. Försök aldrig förklara för någon hur man känner!!!



SPOILER!!!



Mycket av det ni har påpekat kan vara sant, men Bran då? Jag har hela tiden haft på känn att om det är någon som gör något stort och hamnar i centrum så är det han. Jag har iofs aldrig trott att han ska bli kung, men mycket möjligt att han blir martyren som räddar världen. Vad tror ni om hans roll?


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 19:52
Datum: 2005/06/15