Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tips på bra fantasyböcker

Terry Goodkind har skrivet den otroligt bra serien Sanningens Svärd.

Robin Hobb ligger som alltid på topp. Förresten, när vi ändå nämner Hobb, var det någon mer än jag som såg nästa bok av henne nämnas i SF Bokhandels nyhetsbrev/minikatalog? Försöker läsa mig till på internet om den utspelar sig i samma värld som Sex Hertigdömen eller ej.

Dave Duncan är bland det absolut bästa jag har läst. Bara två av fyra böcker blev översatta men man kan köpa de sista två på engelska.

R.A. Salvatore har skrivit så otroligt många bra böcker men de om Drizzt (Dark Elf Trilogy, Icewind Dale osv.) och om Elbryan och Jilseponi är i särklass hans bästa. Mycket sword and sorcery, alltid något som händer. Känns väldigt upplyftande efter att ha läst Jordans ganska långrandiga, och i de senare böckerna ologiska, rader av obegriplig text. Föredrar när det händer något så att säga.

David Eddings är en väldigt bra författare, och på senare år har det getts erkännande åt hans fru som varit med och skrivit. Har svårt att bestämma mig för om jag gillar Sagan om Elenien eller Sagan om Belgarion bäst.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 22:06
Datum: 2005/06/22