Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Robert Jordan

Beträffande jämlikhet mellan män och kvinnor - den existerar fortfarande inte. Vår värld är ojämlik, och till vilkas fördel behöver jag väl knappt säga. I försök i skolor har man prövat att låta läraren ge ordet EXAKT lika mycket till flickorna som till pojkarna. Resultat: samtliga elever klagade på att "bara flickorna fick uppmärksamhet".

Detta om något säger väl en hel del om allas vår grundinställning.

När Jordans böcker kom var det ett kul grepp i dem att kvinnorna fick vara så dominerande. Riktigt dominerande dessutom, inte pseudodominanta som de där andra fantasybrudarna i stålbikini. Jag har bara läst de fem första svenska böckerna, det blir väl 2½ amerikanska då. Inte är tjejerna SÅ fruktansvärda så långt i berättelsen - även om jag har förstått att det går helt överstyr senare ... :) Men även i detta läge var det någon nisse - förmodligen inte så mogen - i något amerikanskt diskussionsforum som tyckte att Rand borde ge tjejerna "a slap in the face". Okej, har man den kvinnosynen förtjänar man nog lite terapi. Eller möjligen "a punch on the balls", om vi nu ska sätta hårt mot ... ääh, nu blev det visst lite dumt här ... ;)

Vad jag försöker säga är att Jordan gjorde en mycket god ansats. Det tycks ha spårat ur med tiden men okej, så blir det om man drar ut på det för länge.

Proc, jag antar att du är tjej, eftersom du tycker dig veta hur "käbblet" går inne på damernas. Irene von Wachenfeldts uttalanden är inte representativa för kvinnor i allmänhet eller feminister i synnerhet och kan därmed helt lämnas utanför diskussionen.

Slutligen, jag ber dig att spoilermärka vissa saker. Vissa av oss har fortfarande läsandet framför oss ... (Själv ser jag fram mot sammandraget! Det ska jag köpa! Om det blir något.)
Det här gjorde mig förresten lite nostalgisk. Vem minns inte tiderna då man kunde få läsa foruminlägg med rubriken "Vem tror ni dödade [xxx]?"


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:15
Datum: 2005/08/10