Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jorgan

Crhistina.
En som äntligen förstått att det var ett debatt inlägg "och visst har du rätt" så har det varit, så kommer det att bli för lång tid framöver, men det behöver inte ta allt för lång tid att få balansen mellan det manliga o kvinnliga att bli lika. Krafter är i rörelse i samhället.
Men kvinnorna har fått utstå mycket ända sedan inkvisitionen och vägen har varit blodig.
Men "dock" det sker på ett felaktigt sätt frigörelsen sker inte med hån utan med respekt.
O Jordans roman är visst inte den enda som hånar mannen, Eddigns Belgarath får utstå mycket hån från den ofelbara polgava, Belgarion får tassa runt i sitt slott för att inte misshaga sin Drottnign. Och Stackars Spjuthög får hela tiden vända kappan efter hur kvinnorna blåser. Ja Från Arthur sagan till Avolons dimmor.
Om sedan någon anser att Jordan själv är stor författare och därtill krigshjälte så har jag lite svårt att förstå att en som skjuter igäl sina medmänniskor att denne är någon hjälte, inte i mina ögon.
Sedan vad Bibeln anbelangar så kan jag inte se att den har ett kvinnoförtryck då har nog vederbörande inte läst på. De bör slå upp Höga Visan eller Ordsp 5:18-23. Och där hela Nya Testamentet predikar kärleksbudskapet för alla människor.
Då fantasy genren är så stor samt med dator spel och även rollspel borde där finnas utrymme för en ne era.
Mvh. Proc


Namn: TILL CHRISTINA
E-post:
Tid: 17:31
Datum: 2005/08/11