Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jorgan

Jag trodde också att vi var lika men har fundamentalt ändrat uppfattning. Vi är ölika men olika behöver inte betyda att det ena är sämre än det andra. Mina söner var aldrig särskilt bilfrälsta och mina döttrar har inte lekt med dockor (Något som förövrigt oroade min Dagmamma som bekymrade sig över att min äldsta dotter aldrig lekte rollekar typ Mamma,pappa,barn. Det gjorde hon vist... Hon lekte mamma pappa varg. ;-) Dvs hon lekte det med djur ist.)
Pojkarna lekte andra "pojklekar" När jag köpte innebandyklubbor åt dem använde de dem som gevär eftersom jag inte ville ge de några "pickadoller" Men det var liksom ett förklarat ljus gick upp i deras ögon när de såg pistoler i leksaksaffären. Jag kallar det pickagenen för alla pojkar är likadana men ibland tror jag att vi inte tänker på hur även mycket små barn uppfattar omgivningen. De ser man-pistol på tv och då är de logiskt att de vill ha en. På så sätt konserveras könsrollerna.

Jag tycker vi skall få vara olika, precis som varje individ har rätt att vara olik. Olik är rätt-ojämlik fel.
(Btw tror jag att det fullkomligt är mitt fel att mina döttrar inte lekte med dockor. Jag gjorde det inte själv och kunde aldrig entusiasmera dem för det.)


Namn: Beth
E-post:
Tid: 22:55
Datum: 2005/08/26