Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jorgan

Bebisdockor har jag alltid avskytt! Skulle nog inte bli en särskilt bra mor heller, tycker inte om småbarn upp till 7 år. (Jag vet, jag är en häxa!)

Mjukisdjuren var mina vänner och jag kan ibland känna ett sting av dåligt samvete för att de är hoppackade i en svart plastsäck under en massa bråte i förrådet. :) (Ja, jag vet att de inte lever, men ändå...)

När jag blev äldre och började intressera Barbiedockor var det skoj att sy vita älvkläder till dem och leka fantasy-lekar med dem, eller vad man ska kalla det.

Vilket för mig in på en annan fråga som jag har funderat över:
Ni som är unga idag, vad lekte ni för lekar när ni var små? Leks överhuvud taget fantasilekar nu? Det vill säga hitta-på-lekar, med mycket små medel.

Kan ge exempel på vad jag och mina kompisar fantiserade ihop så ni förstår vad jag menar:

1. När vi var runt 9-10 år hade vi som uppdrag att rädda Älvprinsessan Hajka (som för övrigt var min låtsaskompis sedan mycket unga år) från den onda häxan som hade tillfångatagit henne för att komma åt essensen som gör att älvor kan flyga...

2. En garderob i mitt hus fick agera hiss till en annan dimension, så när man klev ut ur hissen såg allting exakt likadant ut, men var ändå inte samma ställe...

3. En orientalisk matta som vi försökte få att flyga...

Det skulle vara jättekul att höra om ni gjorde något liknande.

Sorry att det blev offtopic igen, men det är ju lite fantasy-relaterat i alla fall.


Namn: Elido
E-post:
Tid: 18:54
Datum: 2005/08/29