Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Chronicles of the Raven

Någon som läst The Chronicles of The Raven? Precis läst klart första boken och börjat på andra, och jag måste säga att jag är lite omtumlad. James Barclay har två mycket speciella tendenser i sitt skrivande som tillsammans blir en ganska intressant kombination:

En tragisk skrivarådra "al la Hobb" där han absolut måste förstöra alla karaktärers liv, och därigenom får läsaren deprimerad. Har konstanta impulser av att vilja slänga boken i väggen med jämna mellanrum.

Det andra är en intressant sak han "lånat" från George Martin (inte för att man lånar skrivstilar...), nämligen behovet av att skilldra vad som borde ha hänt i verkligheten, och inte så som Hollywood skulle gjort det hela. Förvänta er inga mirakulösa räddningar där 5 pers kan storma ett slott och rädda den tillfångatagna huvudpersonen utan att någon får en skråma. I den här boken dör alla de som hamnar i en situation där de borde dö, precis som i SoIaF (*Host* Ned Stark *Host*)

Kombinationen utav behovet att först sätta alla i tragiska situationer hela tiden, och sedan låta det som BORDE hända i en tragisk situation hända leder minst sakt till en massa död och elände.

För första gången har jag nog stött på en serie där jag inte skulle bli förvånad ifall "de onda" vann...

Men låt er inte avskräckas! Båda dessa egenskaper är respektive författares främsta styrkor, och Barclay är egentligen inte mycket sämre han.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 00:02
Datum: 2005/09/14