Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Cyklist ja vist!

Cykla till affären, jo, det går väl bra om man inte bor som jag.

jag har fem kilometer bara till busshållplatsen. Sedan är det ytterligare 10 km till närmaste affär. Eller vad det nu är.
Det är liksom ingen sträcka man cyklar sådär bara, fram och tillbaka. Nej, det blir bilen in till Ica Maxi och där blir det storhandling för 1000-1500 kronor åt gången.

Det som borde ändras är vår ärkekonservativa bilindustris syn på bränslen. De måste satsa mycket, mycket hårdare på att ta fram alternativ till bensinmotorn! Men där är fantasin dålig, rättare sagt, jag misstänker att biltillverkarna och oljebaronerna sitter och håller varandra i handen lite väl mycket.
Vidare bör vissa regeringar också sluta att fjäska för oljeindustrin och underlätta för tillverkare och uppfinnare av alternativmetoder.

men om oljan tar slut har vi långt större bekymmer än bilarna. Jag förstår inte hur det kan finnas så många som tror att olja enbart används till att göra bilbränsle med?

Utan olja går en stor del av vårt moderna samhälle under. Det blir världssvält, för olja spelar en stor roll även när det ska odlas och gödas. Och kan ni tänka er hur samhället skulle fungera utan plast och andra konstmaterial?
Och just därför tycker jag att det är skit att oljan ska slösas på att driva bilar!

Blir det svår oljekris får man väl investera i häst och vagn, det är det bästa jag kan komma på just nu. Jag är i alla fall glad åt att jag jobbar hemifrån för jag har inga problem att ta mig till och från jobbet nuförtiden.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 16:54
Datum: 2005/09/27