Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Lysna din text!

Det var en aningen trångsynt Conoy. Dels så finns finns det väldigt få bra ljudböcker så jag vet inte varför man skulle orka bry sig om att ladda hem dem. Det är bättre med riktiga böcker. Jag har försökt läsa e-books men man blir bara trött i ögonen av att försöka läsa för länge på en datorskärm. Alltså lönar det sig inte att ladda hem en e-book heller. Nej, ge mig en härlig inbunden bok som jag hålla i, bläddra i eller möjligen slänga i väggen om den är dålig. Alltså är man ändå tvungen att stödja författare man tycker om för oftast finns de inte att få tag i på internet.

Ovanpå det så ville jag bara påpeka att du liksom media verkar nyttja termen pirat, vilket egentligen är en individ som utför rånmord till sjöss. Termen för de som laddar hem digitala verk borde refereras till som digitala upphovsrätts förbrytare eller möjligen enbart nedladdare. Personligen föredrar jag det senare.
Kan inte för mitt liv ens förstå debatten. Upphovsrättslagen är förlegad och behöver reformeras ifrån grunden. O för övrigt, debatten handlar inte ens om böcker, främst därför att folk kan låna en bok av vän och ingen skriker. Skickar man den till honom på MSN däremot bryter hela helvetet löst. Tja, konsekvens har aldrig riktigt varit gällande i lagens mening om man ser det ur den synvinkeln.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 17:10
Datum: 2005/11/13