Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

HP - GoF

Min Harry Potter-fanatism har kommit väldigt plötsligt och väldigt starkt =)

Jag såg första filmen för ett antal år sedan och hela tiden varit av åsikten att böckerna verkar vara OK, och att jag skulle läsa dem "någon gång".
I somras såg jag andra och tredje filmen, och så släppte en av mina bästa vänner bomben att han är Harry Potter-tokig.
För drygt 3 veckor sedan började jag läsa första boken och för en vecka sedan läste jag ut den senaste, och under tiden har jag köpt och tittat på filmerna lite då och då, och nu står alla böcker nyinköpta i min bokhylla =) Och de senaste två veckorna har jag varit alldeles tossig när jag tänkt på den här filmen =)

Men nog om det...
Nu ikväll såg jag filmen två gånger efter varandra =)

I princip det enda negativa jag kan säga är att den fantastiska känslan och stämningen från tredje filmen inte riktigt infinner sig här. Filmen får inte något riktigt flyt. Och så är Daniel Radcliffes skådespeleri inte helt jämnt.

Det bra:
Ron och (speciellt) Hermione fungerar bättre och bättre. Jag älskar "ugly duckling"-historier, så Hermiones scener i mitten av filmen lyfte den verkligen för mig.
Fred och George Weasley var fantastiskt roliga och fick biosalongen att skratta många gånger. Man sitter med ett leende på läpparna under i princip hela mittpartiet av filmen.
De vuxna skådespelarna skötte sig utmärkt. Brendan Gleeson som Moody och Miranda Richardson som Rita Skeeter förhöjde varje scen de var med i.
Väldigt stämningsfull musik och en väldigt snygg film (specialeffekter bl a), även om jag inte tycker den är lika snygg som trean.

Av mig får filmen en svag femma.


Namn: Steinman
E-post:
Tid: 05:15
Datum: 2005/11/19