Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Det är jul

Julbord, oj, det kan bli smaskens det. Till lunch blir det "färdigmat" - Janssons, prinskorv, köttbullar, rödbetssallad. Till kvällsmat kommer så det mumsiga smörgåsbordet med kallskuret + franska kåldolmar som gjorts i förväg och värms upp. (Franska kåldolmar görs med mycket krossade tomater, riven ost och vitlök i smeten, himla gott alltså.)

Och så skinka, rostbiff, hemlagad leverpastej, fin salami, ostar av alla de slag, salta kex och sallader. Och sill förstås. Bara att ta fram ur kylskåpet och duka upp.

Dagen därpå blir det kalkon eller kyckling och på annandagen är det olika festrätter från år till år.

Nam, nam, nam! Men det finns en gyllene regel: Ät inga "julbord" FÖRE jul! Det är ett jäkla oskick att man på olika arbetsplatser ska ha "jullunch" och "julbord" helst redan före första advent och sedan hålla på hela december månad.

Ljus? Det finns ljuslyktor där man kan stänga in ljuset bakom glas. Vi har en taklampa där man kan sätta ljus också. Och så finns det ju så trevliga elektriska ljusstakar också. Min hund verkar lyckligtvis ha såpass mycket självbevarelsedrift att han inte nosar på de små ljuslyktorna vi brukar ha på soffbordet.

Affärsbesöket före jul brukar bestå i att jag dyker in på Ica Maxi och fyller hela vagnen med precis allt jag ska ha i matväg, och i övrigt hatar jag att gå i affärer året runt så det gör ingen skillnad.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 14:21
Datum: 2005/12/02