Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Det är jul

Jodå Beth, nog vet jag vad du menar. Själv har jag iofs aldrig varit den där organisatoriska klippan som alla lutar sig mot, jag har vägrat att ta den rollen. Så det är inte mig man frågar när något ska fixas ... Å andra sidan vet alla att jag gillar att laga mat och gör det bra, så det brukar jag ordna. Överhuvudtaget är det väl nuförtiden jag som står för det militära planerandet hemma nu. Men övriga familjen får allt hjälpa till de också.

Vad gäller maten lärde jag mig alltså knepet av min mamma för mågna år sedan: inga varmrätter. Jag funderade först över varför julbordsfixandet var ett sådant otroligt kaos hos svärföräldrarna medan det inte var det hemma, och sedan insåg jag att man med fördel inte ställer sig och kokar potatis&lutfisk och trillar köttbullar på julaftons eftermiddag. (Ett bra sätt att missa både Kalle Anka och julklappsutdelningen, kort sagt det mesta av firandet.)
Janssons frestelse brukar vi låta gästerna laga till och ta med sig som förning.

Trevligaste stunden på julafton är sent på kvällen när alla lagt sig och man kan sitta och se sig omkring i det julfina vardagsrummet, känna grandoften, botanisera i aladdinasken och se inspelningen av "Tomten" som man inte hann med tidigare under kvällen.

Jag har faktiskt funderingar på att ändra julklappsutdelandet till juldagen för att fördela aktiviteterna mer. Men då blir det väl ramaskri kan jag tänka. Ett år hade vi större delen av julklappsutdelningen på nyårsafton istället och det var egentligen det allra bästa.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:13
Datum: 2005/12/05