Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Det är jul

Äääh! Det där får du jobba med. Ingen annan lider av att du är snäll mot dig själv, om du inte känner att du istället borde ge pengarna till Röda Korset. (Gör det då.)
En gång när jag bodde i studentkorridor och köpte hem en fin blomsterbukett att pynta mitt rum med, fick jag veta att det var "egenkärt" att köpa blommor till sig själv. Va? J-a tönt, säger jag bara. Samma person tvekade inte att köpa svindyra kläder till sig själv, så det var visst skillnad på blommor och kläder.

Jag har själv undanbett mig julklappar. Och en gång lyckades jag faktiskt glömma bort en julklapp som jag själv varit med och valt ut - en handväska - att jag inte hade minsta aning om vad det var förrän jag öppnat paketet.

Själv hatar jag att sno runt i affärer strax före jul och försöka värka fram något uppslag, och blotta tanken på att andra gör samma sak för mig, bara för att så ska vara, ger mig enbart dålig samvete. Då blir jag mycket gladare om de kommer till mig, pigga och utvilade, och orkar fira jul med mig istället.

Jag är förresten ängslig för hur det ska gå denna julafton med gran och julklappspapper och en yster niomånadersvovve... Det kan bli full fart, det! Kanske bäst att sätta kompostgaller runt granen med en gång.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:03
Datum: 2005/12/19