Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Narnia!

Även jag har sett filmen nu. Givetvis såg man filmen så snart som möjligt, det vill säga den 21:a. Biobesöket var överlag en angenäm upplevelse och helt klart värt pengarna.

Man bör dock ha klart för sig att det är mer av en sagofilm än en fantasyfilm innan man går för at se Narnia. Med fel förväntningar kan filmupplevelsen förstöras helt. Jag menar inte alls att filmen skulle vara dålig bara för att den är barnslig av sig (bra mycket mer barnslig än t.ex Harry Potter), tvärtom var det i vissa fall tämligen charmigt.

Jag har själv inte läst någon av böckerna, och jag är i alla fall helt nöjd med hur alla personerna i filmen såg ut. Jag kan inte hålla med om att någon av flickorna skulle ha varit ful, även om de kasnke var lite för unga för min smak.

Några småsaker som kändes lite störande var bland annat hur häxan gestaltades / agerade. Jag är inte säker på till hur hög grad filmen följer boken, men i vissa fall känns det som att hon beter sig på vissa sätt för att vara mer ond (utan att ta någon hänsyn till hur korkat det är att göra så).

I övrigt var det mest saker som kändes lite halvt framstressade som kändes fel. Exempelvis har vi Stenaltarets inskription som Aslan läser högt (man får intrycket av att häxan har läst det hela men inte förstår innebörden trots att den är solklar), användandet av jultomtens pilbåge (den används väldigt hastigt i slutet, som ifall det bara var för att de skulel få göra något med den). Själva scenen med jultomten kändes för övrigt för mycket som "ni får exakt de här föremålen, se till att använda dem för att rädda er ur situationer som jag vet att ni kommer att hamna i".

En intressant detalj jag i egenskap av lajvare lade märke till när jag såg filmen var Narnias kläder. Det mesta såg dessvärre ut som rätt kassa kläder från Enhörningens nybörjarlajv, och jag kan försäkra er om att jag sett folk på nybörjarlajven som haft snyggare kläder. Faktum är att jag till och med kände igen själva textilen på många av barnens kläder, och flera av plaggen såg nästan exakt ut som kläder jag tidigare sett på lajv :)


Namn: ugglan
E-post: ugglan84@hotmail.com
Tid: 21:46
Datum: 2005/12/23