Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Viktigt! Bör läsas av alla trogna Phorumiter

Som några av er tveklöst redan listat ut är det ingen vanlig bok som dragits fram. Ni som varit med ett tag kan säkert sluta sig till vad det är för slags bok, och vem denne mystiska man är. Har ni förstått så mycket förstår ni kanske också att jag vill uppmana till en allra sista (här på forumet skriven) staffetskrivning.

För er som inte alls känner igen sig i Phorumets värld tänkte jag ge er en kort förklaring här nedan. Innan ni alla börjar läsa det, inser att det är en fruktansvärt lång text och ger upp skulle jag vilja poängtera att all nedanstående läsning inte är fullständigt nödvändig. Lägg dock märke till de korta regler som står skrivna längst ned innan ni tar er an stafettskrivningen.

För många år sedan startades en staffetskrivning här på forumet. Den fungerade helt enkelt på det viset att en person skrev ett kapitel av valfri läng, från ett fåtal meningar till texter längre än den jag nyss skrev. Sedan var det upp till någon annan på forumet att ta upp där den föregående författaren avslutat. På detta vis skapades en enormt lång fantasyberättelse, och det stod snart klart att det var humor och parodier som skulle prägla verket i helhet. Berättelsen kom att kallas "To Be Continued" av förklarliga skäl.

Efter att berättelsens minst sagt udda huvudpersoner irrat omkring ett tag i den fantasivärld vi skapat bestämde de sig för att söka upp Phorumets Råd, som var bosatta i en borg i Nätets mitt (Nätet är en parodi på Vägarna i Sagan om Drakens Återkomst, och fungerar i princip på samma vis - samtidigt som internet givetvis även åsyftas). Detta råd visade sig sedan vara en väldigt lustig skara personer med fina titlar. Medan hjältarna strövade omkring i borgen lade de märke till att någon ständigt skrev i en bok på vars omslag de kunde läsa "To Be Continued".

Ja, om ni inte hänger med i förklaringen så här långt är det bäst att ni läser igenom allt en gång till för att vara på den säkra sidan, annars är det nog bara att ge upp. Hur som helst hoppas jag att ni förstått att det som skrevs i boken var det som omedelbart hände med historiens roller. Vid det här laget hade vår staffetskrivning urartat sig något och blivit något slags rollspelshybrid, där våra Phorumist-alteregos gav sig på varandra och även hittade på en del annat fuffens på borgen. Detta var förstås förståeligt, eftersom folk var pigga på att rollspela sig själva i sin egenhändigt utvalda gestalt. Dock gjorde det att allt blev ytterst rörigt.

Efter ett tag lyckades man resonera sig fram till olika samband som rådde mellan Phorumets borg, den värld vi lever i, den värld där huvudpersonerna lever i, samt en ytterst underlig plats där ett par trollkarlar vid namn Maskros och Plugg bodde. Hur som helst är just dessa förhållanden tämligen irrelevanta i nuläget, även om fullständig vetskap om dem fodras för att man ska kunna skriva obehindrat i en stafettskrivning som denna.

Det finns några enkla regler här, som ni nu får följa om ni vill skriva:

1. Man turas om att skriva, alltså skriver ingen två kapitel i rad. Dock är det ok att skriva vart tredje eller vart annat om man känner för det.

2. Man ändrar inte drastiskt på någon roll som redan finns beskriven, utan tillåtelse från rollens skapare. Detta innebär i princip att rollerna måste hålla sin personlighet och bör inte dödas (undantag kan ske för små biroller).

3. Skriver man om något som händer på forumet får man inte utan tillåtelse skriva att en annan Phorumist gör något som denne absolut inte skulle göra. Vi försöker dessutom hålla oss till fantasyvärlden snarare än Phorumvärlden i den mån det går. De första kapitlen kommer dock förstås utspelas på Phorumet, och jag hoppas att det till stor del blir vi "äldre" som skriver dessa episoder och att ni andra hoppar in i den "riktiga" berättelsen.

4. Vi erfarna ska låta bli att blanda in gamla karaktärer och platser. Denna historia (i fantasyvärlden förstås) ska utspelas på nya platser just för att ingen direkt förkunskap ska krävas för att skriva.

5. Skriver man något som inte hör till själva historien skrivs detta på samma vis som detta inlägg (se hur jag börjar och avslutar med en rad ---). Vill man kan man sedan skriva en forstättning efter den streckade linjen.

6. Som tidigare nämnt är det parodier och humor som för det mesta gäller. Mest uppskattat tycks Pratchett-aktig humor vara. Viktigast av allt är dock att du som skriver har det roligt.


Namn: ugglan
E-post: ugglan84@hotmail.com
Tid: 02:41
Datum: 2006/01/12