Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tystnad eller något stimulerande vid läsning?

Jag satt och tittade på TV något gång förra året och lite reklam på SVT gick angående Mozart. Tydligen har forskarna kommit fram till att man blir intelligent av att lyssna på just Mozart men som den inbitna skeptiker jag är så ville jag ha empiriska bevis på saken eller åtminstone personliga sådana. Så jag införskaffade vartenda violin- och pianokonsert jag kunde få tag i.

Jag vet inte om det nämnvärt har påverkat min medelmåttiga , om än välartikulerade, intelligens men det var tämligen stimulerande att lyssna till när man satt med sitt korsord framför och en kaffekopp i den andra handen. Vet ej varför men fjärde violinkonserten, rondeau och allegro i D var nog allra bäst när man försökte med aftonbladets korsord.

Inte långt senare kom jag fram till att man kunde lyssna på musiken medans man läste i böcker. Kan nog anses vara ganska lustigt då jag vanligtvis nästan kräver ett rum med ljudisolering för att kunna läsa.

Var bara lite nyfiken om någon annan lyssnar till klassiskt eller något annat stimulerande då ni läser. Det var nästan en extatisk upplevelse att höra tjugotredje pianokonserten av Mozart då man läste Eddings Safirrosen precis efter Kuriks död.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 22:43
Datum: 2006/04/13