Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Julle: Förmodligen är det en bidragande orsak men det mesta inom fantasy känns väldigt mycket som Tolkien med få undantag. Just nu läser jag igenom L.E. Modesitts Recluse serie. Inte förutsägbar men tråkig istället. Terry Goodkind, annorlunda men fortfarande Good VS Evil. George R.R. Martin är definitivt annorlunda men serien är inte slut än så lite svårt att ge ett omdöme. Robin Hobb, mest orginella jag läst på länge men tyvärr har jag redan läst igenom böckerna två gånger vid det här laget. Jonathan Strouds Bartimaeus trilogi med slutet som går mot strömmen. Jennifer Robersons Cheysuli serie, lite annorlunda men förusägbar då man kan gissa vad slutet blir.

Tror jag börjar bli uttråkad av läsning. Funderar på att sluta upp ett par månader och sen läsa igenom hela min samling igen. Kanske ta en Eddings serie någon vecka då jag blir uttråkad och nostalgisk. Annars är det mest att sitta på baken och vänta på fortsättningen till de serier jag har. The Elder Gods och Goodkinds nya. Avsluta Feists serie om Nicholas.

Men fortfarande känns det som om rent filosofiskt och idelogiskt så är fantasy nischad till att handla om gott och ont. Vore lite intressant med en serie som inte tar upp frågan och för det hela mot gråzonen så att man inte vet vad man ska tro förens man har vänt på sista bladet.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 12:51
Datum: 2006/06/20