Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Alternativhistoria

De flesta har ju klagat på sista tiden om att det sakanas seriösa debatter på forumet så jag hade tänkt att skriva en. Ni som är med i fantasyklubben känner med största säkerhet igen den.

Jo, det var så jag hade fått hem månadens brev eller vad jag nu ska kalla det från fantasyklubben. Längst bak i boken står det om hur ett flertal författare inte har kommit på sin historia själva utan har tagit en annan från verkligen heten och gjort om den till fantasyform. En så kallas alternativhistoria.
För er som inte vet vad en alternatvhistoria är så kan jag förklara det också. (Om ni ser en massa fel så beror det på svår huvudverk, har haft internaionellt prov och franskaprov idag).
Den vanligaste typen av alternativhistoria är "tänk om" -historier. När man fantiserar om hur det kunde ha gått. vad hede hänt om Hitler vunnit andra världskriget. Sådana smådetaljer som har påverkat vår framtid för alltid. I det här fallet var det ju en bra sak men häng inte upp er på det. Den andra sortens alternativhistoria är den som är fantasyinriktad. Det är då författaren skildrar människors historia med sina egna ord och sin egen fantasi.
Tex vi andvänder kärnvapen, författaren använer ett stort eldklot. Oftast när man läser en bok kan man känna igen historia i dem. Oftast kommer det sig att författaren har fastnat för ett speciellt stycke historia och vill göra den till sin egen utan att någon hänsyftar på hitorieförfalskning eller "undermåliga" historiska kunskaper.
Så när du läser WoT skulle du i teorin kunna käsa om första världskriget där Shaitan är tysklands och Ö-U:s kejsare och Rand med CO är de allierade Fr, Ty och Ry.
Ta det under betänkande.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 18:59
Datum: 2001/02/08