Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jag har två författare att tipsa om som är nya för *mig* i alla fall...

Simon R. Greens "Nightside"-serie är... ja, jag är inte helt galen i den, jag har t.ex. inte läst ut hela serien än trots att jag läste första boken för ett tag sedan. Jag läser en bok då och då istället... men samtidigt så tycker jag den är väldigt fascinerande. Nightside är en *väldigt* annorlunda värld, och skulle jag jämföra de här böckerna med något så är Nail Gaimans "Neverwhere" den enda boken jag kan komma på som är det minsta lik.


Sedan har jag blivit fullkomligt och totalt besatt av Jim Butchers böcker. Han har två serier, en urban fantasy och en high fantast. Båda är helt fenomenala....

High fantasy-serien heter The Codex Alera och är väldigt klassisk fantasy... och väldigt bra. Tavi är en av mina favoritkaraktärer, någonsin, han är smått omöjlig att inte älska. Första boken var bra men inget speciellt, men kvaliteten stiger avsevärt efter det. Andra och tredje böckerna är båda fantastiska. :)

Urban fantasy-serien heter The Dresden Files... uhm... huvudpersonen är en trollkarl vid namn Harry Blackstone Copperfield Dresden, det finns nio böcker (än så länge) med totalt tjugotre böcker planerade. Och de är väldigt, väldigt beroende framkallande.
Det här är en serie där, om man köper alla böckerna på en gång, så har man också läst alla böckerna inom en vecka från det att man började på den första (förutsatt att världen utanför böckerna inte lägger sig i).


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 20:27
Datum: 2007/05/23