Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Imperiets Dotter

Hej jag vet ju att folket här omkring har koll, så jag skulle bara vilja veta vad ni tycker :)

Jag har nu läst första och halva andra boken ur serien Imperiets Dotter. Det jag tycker om med serien är att det hela tiden händer nåt, det finns inte en chans att man tycker att den är seg. Det är en välgjort fantasyvärld och författarna har med största nogrannhet planerat storyn så att verkligen kan vara förbluffande, stundtals.

Men det finns vissa negativa sidor som nu får mig att fundera på att lägga ner boken helt. Det som verkligen stör mig är att man följer en huvudperson vars situation man verkligen inte kan sätta sig in i. Författarna har skapat en kultur uppbyggd på traditioner och regler, och detta är enligt mig helt ett perfekt tillfälle att skapa en huvudkaraktär och en story som bryter mot dessa. Det enda jag har läst om är hur denna Mara vinner intrig efter intrig med list, för att kunna öka sitt hus ära och makt och politiska inflytande. Detta är ingen man känner sympati över, inget man själv egentligen bryr sig om. Hon är totalt känslolös och kall. Jag har inga problem med att följa en kvinnlig huvudkaraktär, men hon binds efter alla dessa traditioner, faktum är att alla karaktärer i serien verkar följa traditionerna tills det inte längre känns som människor, utan robotar som endast gör vad som man gör i Rådets Spel.

Min favoritserie är tveklöst Deverry-serien. Där får man följa en rad karaktärer i en värld som känns mer levande, omtumlande och häpnandsväckande. Man vet aldrig vad som ska hända, en prins kan i ena sekunden vara en fattig tiggare, och traditionerna följs utåt sett. Men man ser att det handlar om människor, med alla brister och egenheter som följer.

Så nu frågar jag: ska jag ge upp serien, eller kommer den att ändra karaktär? Jag skulle vilja veta era synpunkter.


Namn: abbex
E-post:
Tid: 17:04
Datum: 2007/07/05