Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Någon som har över 20?

Ja det stämmer ju att medlet alltid justreras så det ligger runt hundra.
Att japanerna i medel skulle ha något högre IQ har jag hört tidigare. Dock då bara några grader (absolut inte 10).
Att IQ hela tiden måste justreras uppåt läste jag berodde på att dagens människor hela tiden i princip utbildas bättre och bättre och övas att använda hjärnan på ett sätt som övar upp denna typ av problemlösningsförmåga och rumsliga uppfattning mm. Jag vet även vissa som påstår att man kan höja sitt IQ med uppåt 20 bara genom att förberada sig med att öva med denna typ av uppgifter. (Även om de som gör IQ testen brukar försöka motverka detta (läst även detta))
Alltså måste en väldigt stor del av IQ värdet vara hur väl man övat hjärnan och inte några medfödda genetiska förutsättningar (även om det spelar in, en normalbegåvad människa kan ju näppeligen öva upp ett IQ av 180 eller något liknande.)
I så fall borde ju kulturen i landet kunna spela in i hur högt medel som uppnås på testerna. Om tex det normala i ett vist land är att människorna i skolålder pressas hårdare än i resten av värden borde det vara möjligt att IQ medlet är högre än i andra länder. (Borde väll inte vara mer anmärkningsvärt en att man blir skickligare på att lösa matematiska problem eller spela schack om man övar, alltså spelar schak löser matematiska problem och kanske viktigast lär sig system för detta.

Har läst det mesta av detta någon stans (kan varit med en bilaga till Illustrerad Vetenskap eller National Geografic.)

Tror även att jag läste där att mera seriösa IQ-test inte bör göras över Internet. Utan man bör gå till någon instutition (eller vad det nu är) som testar detta.

Har ni testat sökmotorn Opera. Använder den nu för första gången. Den är ju en riktig välsignelse för oss som inte har så snabb modemuppkoppling.


Namn: Kappan
E-post:
Tid: 16:45
Datum: 2001/02/15