Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be continued

-Dolken då, har han dolken med sig? undrar Langorn.
-Den är ochså där, svarar Wilgot.
-Då bör vi ha läget under kontroll, sa Landal. Om både Lego-Klas och dolken är därinne borde vi kunna andas ut. För tillfället åtminstone. Du och jag min son, sa han till Wilgot ska ha ett litet samtal om den där rösten. Han tar Wilgot i handen och drar honom med sig in i skogen.
Couvenante som nu rest sig från marken borstar av sina kläder och hjälper sedan de andra att bli fria.
-Jag tror vi ska passa på att ha ett litet samtal vi ochså. Nu när Landalf är utom hörhåll, säger hon och tittar bort mot skogen där Landalf och Wilgot försvunnit.
- Du Polly, kan väl flyga efter dem och tala om för oss när de är påväg tillbaka.
-Det går nog tyvärr inte, svarar Polly sorgset.
-Går inte? Varför då om man får fråga.
-Jag har börjat rugga. Ni får nog bära mig ett tag framöver. Men ni kan skicka Varg. Det skulle göra honom gott att få göra lite nytta.
Vargen som suttit på bakhasorna reser sig upp och spetsar öronen. Han tittar nästan vädjande på Couvenante.
-Ja stick i väg då, säger hon. Vänd mot de andra fortsätter hon.-Nu mina vänner måste vi besluta vad vi ska göra. Jag är rädd att Landalf inte klarar av det här. Ni har virrat omkring i veckor nu utan att uträtta ett dugg och allt är den där gamla dårens fel.
-Har du något bättre förslag då? frågar Vin-Rends.
-Som ni alla vet är vi alla trådar i det stora nätet. I nätets mitt sitter spindeln och jag tror att det är där vi måste söka hjälp.
-Av en spindel? frågar Edvin och rycker förstött i sitt enda hårstrå på tån.
-Nej, jag talar i liknelser. I nätets mitt sitter Phorumets Råd. De måste kunna hjälpa oss.
-Phorumets Råd? Var det inte en av dem som försökte döda oss. Han med den svarta stärkta manteln och...
-Det var en av de Förvirrade. Rådet står på vår sida i kampen mot Bel´sauron. Frågan är hur vi ska hitta dit?
-Vi måste hitta en portal som leder oss in bland trådarna,svarar Langorn. Jag har hört sägas att en av portalerna ska finnas uppe i Yttre Änd. Vi är inte så långt därifrån. Bara en sex-sju dagsmarcher.
-Nå vad tycker ni? Ska vi fortsätta att följa Landalf och vimsa omkring land och rike runt eller ska vi försöka fullfölja vårt uppdrag och förstöra härskardolken? Couvenante tittar frågande på den lilla skaran. De andra ser tveksamt på varandra och tittar bort mot skogen och sedan på varandra igen. -Du har nog rätt, säger Langorn tillsist. Det bär mig emot att säga det men Landalf har nog tappat stinget. Jag röstar för att vi söker upp rådet.
Jag med, säger Vin-Rends. Trots att han är min kusin. De andra nickar en efter en och när Varg kommer utspringande ur buskarna är de redan överens om att avsätta Landalf som ledare för deras lilla expedition.


Namn: Beth
E-post:
Tid: 00:09
Datum: 2001/02/18