Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be continued

Först vill jag be om ursäkt om stycket är för långt,men jag fick en ide och kunde inte stoppa den...

Sällskapet traskade in i stugan som var gjord av tåliga gammla stockar.Inne i stugan var det svalt och lucktade friskt av blommor som fanns lite varstans i rummet.
"Ohh,här var det fiiint"mumlade Couvernante frånvarande."Men det skyddar inte mot dom Mörka Krafterna!Pirrin du vaktar dörren,Langorn du tar fönstren och jag...Jag gör Toccatash sås och Kanj`Ryyhr paj!" Sedan kastade hon sig på golvet och kröp runt till en fåtölj framför eldstaden,och satte sig i den.
Hon stoppade tankspritt en pipa, som låg på en pall vid sidan av fåtöljen,i munnen.Hon satt och sög på pipan ett tag och hennes problem verkade vara ur världen.
"Vad är det med henne?" viskade Edvin till Vin`Rends.
"Jag tror bestämt att tösen har något av alvblod i ådrorna" sa Tom som pillade sig i örat.
" Va?Vad hände med rimmet?" sa Polly misstänksamt.
"Åh,det?Nä det är bara en PR-grej som jag gör ute bland folk.Jag har ett ryckte att tänka på!Fast privat blir man väldigt trött på det,jag vrider ju nästan tungan av mig..."
"Jaja tillbaka till alvblod. vad var det du sa om det?" frågade Edvin som inte kunde dölja sin spänning."Vad är det som är så speciellt med alver?"
"Jo"svarade Tom "Alver kan inte vistas i den här skogen,det är något som träden avsöndrar.För 6000 år sedan kom alverna hit och började hugga ner träden för att använda dom till deras luftskepp.Alverna högg ner nästan varenda träd och dom träd som ännu inte var nedhuggna började producera ett gift som gjorde alverna alldeles galna.Sen dess har inte en enda alv satt en fot i den här skogen."
"Det var tur att hon där", sa Tom och pekade på Couvernante," är fullblodsalv!Annars vet man aldrig hur det skulle ha slutat..."
"Finns det inget man kan göra?Jag menar,kan man inte sätta en klädnypa på hennes näsa eller nåt?" Givetvis kom frågan från Bimbo.
Tom och dom andra bytte menande blickar och sedan sa han "Jovisst går det att fixa" Han småsprang ut i köket och kom senare tillbaka med en bricka fylld med piller.Gröna,gula,röda,blå och vita i en salig blandning.
Han gick fram till Couvernante och tryckte brickan under näsan på henne.
"Här svälj!"

Två timmar och en massa piller senare:

"Åhh,mitt huvud...!" sa Couvernante trött.
"Hur känns det?" frågade Bimbo glatt.
"Som en sjuhelsikes baksmälla!" svarade Couvernante irreterat.
"Vad har sagts medan jag var borta?"
"Tom har just förklarat att han inte kan följa med oss på vår resa, han måste fixa med nåt gammalt träd som krånglar.Men han råder oss att ta mot nord-väst för att komma till Phorum rådet" sa Langorn lite dröjande.
Efter att ha ätit och fått proviantförrådet påfyllt, och efter att ha hämtat Mysan som stod parkerad utanför stugan vinkade dom adjö till Tom.
"Så var vi på väg igen då" sa Polly.

To be continued...


Namn: Camilla
E-post:
Tid: 21:19
Datum: 2001/02/19