Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Om vår berättelse...

Det är lite småsaker som jag undrar angående "to be continued", för det första; vilka här inne är det som läser den?
Det är nog inte bara vi som skriver den som läser, hoppas jag även om det är bra att de som läser den också skriver lite :@)
Glöm inte bort att jag har det hela i word, det är bara att säga till så skickar jag det genast.

Ni som skriver; ta det lite lugnt med saker som "hjältar samlades" och "domedagen är nära"...
Det är väl inte meningen att äventyret ska ta slut redan?
Ni kan ju förstås skriva något som "lång borta i staden Wen Kroy hörde hjälten Artur Sparvhök att en motstånds rörelse hade stora framgångar >hmmm> tänkte han >jag kom knappt levande från den förra, men den här verkar framgångsrik> så gav han sig av för att söka reda på rörelsen (som vid det här laget fått ett namn som Genom att skriva det här så förstår ju läsarna att ett antal misslyckade motståndsrörelser redan startats och att vissa hjältar söker sig till våra vänner. Detta var ju bara min egen åsikt, jag tänker inte försöka styra ert skrivande på något sätt, det skulle ju vara rätt onödigt...

Något som kan underlätta skrivandet skulle vara om alla vet VAR platserna de besöker ligger någonstans.
Jag försökte rita upp en liten karta som visar var platserna befinner sig.
Jag tänker ägna resten av inlägget åt att berätta vad jag kommit fram till så - ni som inte bryr er slipper läsa vidare ---

Om ni slår upp en karta över Jordans värld så ska ni få lite platser som ligger på liknande platser i de båda världarna om man utgår från att de har ungefär samma storlek (observera att jag inte har bestämt hur världen ska se ut, jag har bara följt anvisningarna om hur långt de reser, dessutom så är den här första delen överflödig om ni bestämmer er för att rita samma karta som jag; se längre ner):
Lugnby, Broby = tuflodsområdet
Bobs hus och hjältarnas armé borde ligga kring texten "Kandor" (alla har envisats med att sällskapet ska resa norrut, den platsen ligger 5 mil norrut osv, detta kan ju ha en förklaring i att de sökte efter Domesvalget i norr. Kandor liger ju vid stora fördärv, så det passar ju bra.)
Phorumets råd och Yttre Änd borde ligga runt texten som säger "chachin".

Resten av platserna borde ni kunna upptäcka ungefär var de befinner sig, sällskapet bör ju inte ha vandrat genom mer än 3 länder än så länge?
Imperiet som Lego-Klas har tagit över skulle mycket väl kunna vara Cairhien, medan Bal'sauron invaderar Tear, Illian, Altara osv...

Gör följande om ni vill rita en karta över var de varit (denna karta kommer att visa det nordvästra området av världen, avstånd och väderstreck kommer från mig och er själva och det är som sagt inget som jag själv hittat på):

1. På ett liggande A4 kan ni rita en prick med texten Lugnby ca: 4 cm från vänstra kortkantens mittpunkt.
En annan prick en halv cm (vilket motsvarar en dagsmarch på min karta) nord-nordväst om Lugnby får vara Broby.
2. sällskapet gick ju, som ni känner till, till en stad utan namn och pratade med Jobert Rodan.
Denna stad borde ligga 1,5 cm öst-nordöst om Lugnby.
färden fortsatte ju (ingen sa hur lång tid det tog) till Merrflaesk, som jag placerade
1-1,5 cm öst-nordöst om föregående stad.
3. De gick sedan allt annat än rakt mot sitt mål, men ändå nord-nordöst i 5 veckor.
Därför kan ni ta en linjal och mäta en sträcka som börjar vid Lugnby, passerar "staden utan namn" och slutar 14 cm ifrån Lugnby.
Detta är området som är känt som fördolda skogen.
Ungefär en halv dagsmarch, norr från mitten av den ganska lilla skogen, borde alltså den onda häxans hus ligga.
Landalfs f.d bor sedan 1 cm norrut.
4. Efter att ha gått en bit får ju Edvin lift med draken, mellanlandningen bör vara ca: 0,5 cm väst-sydväst om det senaste häxhuset.
Som ni alla vet trillade de ju ned i en flod, som sedan spolade gänget nära 3 cm nordöst, mycket starka strömmar förstår ni :@)
Sällskapet strandade säkert i en liten insjö eller liknande.
5. 2,5 cm nordöst om denna plats bor Bob den lallande fånen, det är just här som "hjältarna samlas", i ett läger som påminner om Robin Hood. Platsen ligger som ni kanske förstår, ganska nära mitten av Gammelskogen.
Senast vi hörde av sällskapet reste de ju till staden Bri'o ca: 2 cm nord-nordväst om Bobs hus.
6. Imperiet ligger någonstans på den syd-östra kartan och syns alltså inte här. Sai-el länderna ligger även de långt bort i öst, aningen längre norrut. Det utbröt ju ett stort bråk angående läget hos tre platser, nämligen de två förlorade rikena och en större stad.
Sällskapet var ju aningen förvirrade efter den långa, aningen oplanerade förden, och i verkligheten låg (detta är bara antaganden från min sida, förståss) Wen Kroy ungefär 8 dagsmarcher rakt västerut från "Dum-fnisse-skogen". Jag placerade även ut de förlorade rikena 4 dagsmarcher nordväst om Bri'o.

Som jag sade en bit längre upp:"---sällskapet bör ju inte ha vandrat genom mer än 3 länder än så länge?
Imperiet som Lego-Klas har tagit över skulle mycket väl kunna vara Cairhien, medan Bal'sauron invaderar Tear, Illian, Altara osv..."


Namn: ugglan
E-post: ugglan84@hotmail.com
Tid: 14:13
Datum: 2001/02/23