Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be continued

Nu blir det hela uppflyttat igen, som vanligt så innebär det Rollista och Sammanfattning!

Rollista(de viktigaste personerna):

Langorn: tydligen en Aragorn, eller liknande, han tillhörde Landalfs sällskap innan de kom till Lugnby.

Lego-Klas: även denna alv tillhörde sällskapet från början, han förrådde dem i ett bakhåll som nästan lyckades.

Edvin: en, ja, bondtölp. Han har kommit över härskar-dolken och träffar senare på Landalf när han kommer för att be om hjälp.

Pirrin: en av Edvins bästa vänner, även han har en betydande roll i det framtida äventyret.

Merrin: Edvins vän, han följde inte med sällskapet, men han kanske dyker upp igen?

Landalf: den kloke (nåja) trollkarlen som leder gänget. När han utövar magi, är det bäst att sätta sig i säkerhet om man inte vill vara grön och slemmigt resten av sitt liv.

Couvenante: mycket lite är känt om denna person, vid det här laget vet vi att det är en hon, att hon var med i sällskapet från början och att hon är Lego-Klas flickvän.

Polly: en spräcklig uggla med förmåga att prata. En av Landalfs äldsta vänner. Han har även känt de andra en längre tid.

Vin-Rends: just det, en misslyckad trollkarl, känd för sina perfekta planer.

Paddan-Ollum: monstret som nästan tog kol på Landalf, han har följt efter sällskapet på avstånd.

Wilgot: Landalfs och häxans son. Han kan förvandla sig till ett monster om han känner för det, dessutom tappar han kontrollen helt vid sådana tillfällen.

Bimbo Vagger: sexobjekt från Lugnby. Hon följde efter Edvin, mannen i hennes liv, när han lämnade hemmet.

Ridroh: en drakryttare (eller vad man ska kalla honom) som hjälpte Edvin att återfå dolken första gången. Han anslöt sig senare till sällskapet.

Mysan: Ridrohs drake, hon har fått sina vingar krympta av guden Jobert Rodan.

Bob Tumbarin: Vin-Rends vän som ska få följa med på äventyret så snart de kan finna honom. En ?lallande fjolla? enligt Landalf.

Charlie Snörtunna: värdshusvärd i Bri?o, han känner Langorn under namnet Vedstege.

De 76 342 dum-fnissarna: dessa små krabater kan bli riktigt farliga, efter det att Lego-Klas kidnappat en av dem har de sällat sig till sällskapet, och håller sig nu gömda i Gammelskogen.

Detta har hänt:
Landalf, den mäktige(?) trollkarlen kommer till den fridfulla staden Lugnby där han söker upp Edvin och Pirrin och tar med sig dem på en farofylld resa för att förstöra härskar-dolken, ett mäktigt vapen som Edvin nyligen kommit över.
Landalfs kusin, Vin-Rends, blir tillfångatagen av en häxa som han tror är Landalfs vän. Sällskapet räddar honom senare och ger sig ut för att leta upp den häxa som faktiskt är Landalfs vän, men på vägen dit blir Lego-Klas överfallen av en beväpnad Couvenante som sedan flyr, och lämnar efter sig ett gäng paddor tack vare ett misstag från Landalfs sida.
De får hur som helst hjälp av häxan, som visar sig ha varit en närmre vän till Landalf än någon av oss vill gå närmre in på? Landalf får på det sättet med sig sin son, Wilgot, på resan och de fortsätter ända tills det att det visar sig att Edvin glömt kvar sin dolk (som senare visar sig vara av korkat plommonträ) hemma.
Som tur är kommer just då en drake förbiflygande och Edvin får lift tillbaka med den godhjärtade ryttaren Ridroh. På vägen tillbaka mellanlandar de i en dunge där de blir anfallen av en galen medlem ur Phorumets råd, anfallet blir hur som helst inte så värst lyckat då draken bränner honom, Ridrohs vän skogshuggaren och resten av skogen till aska. Dolken försvinner igen och återfås senare efter det att sällskapet blivit jagat ner för ett vattenfall av 76342 dum-fnissar.
Strax efter detta lyckas Lego-Klas med hjälp av Couvenante stjäla härskar-dolken samtidigt som de stänger in sällskapet i ett träd under 3 år.
När de väl kommer ut får de veta att Bal?sauron och Lego-Klas kämpar för världsherravälde, de flesta länderna tillhör de båda ondskefulla makthavarna. Sällskapet bestämmer sig då för att bilda en egen motståndsrörelse och de beger sig till Charlie i Bri?o för råd. Där får de veta att det bästa de kan göra är att ta sig in bland trådarna i nätet, finna Phorumets råd och fortsätta längs en annan tråd till Sai-el öknen, där de hoppas på att kunna ingå en allians med vildarna.


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 20:06
Datum: 2001/02/23