Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Svart Eld !!

Om hennes tankesätt är väldigt olikt ditt eget får du försöka lära känna henne bättre. Skriv ner allt du kan komma på om henne: utseende, små (ovanor), vad hon gillar att äta, hur hon klär sig, etc. Men framför allt får du fundera på vad hon har varit med om fram till nu. Ju mer du vet, desto bättre lär du "förstå" henne.

Om du skriver en historia om henne och inte spelar rollspel, så har du ju tid att gå tillbaka och ändra på sådant i hennes beteende som inte verkar vara riktigt konsekvent. (Jarga sådan han är i boken är förresten en ganska censurerad version! Han var värre i en del utkast jag gjorde, men det får väl finnas måtta...)

Ofta skriver man ju om hurdant en person BORDE betett sig i en
viss situation ... om man tänker efter lite ... om personen förutsätts vara klok och hygglig innerst inne ... men i verkligheten tänker ju folk inte alltid efter. Man fattar förhastade beslut, säger dumma saker etc.
Den som har ett hett temperament är väl mer benägen än lugna personer att handla först och tänka sedan. Då spelar det ingen roll om man är klok eller inte, då handlar det mest om den tanke som först dyker upp. Egentligen är det inte särskilt naturligt att man alltid har svar på varför man gjorde som man gjorde i alla situationer.

Saker du kan fundera på är

- vad är hon VAN vid att göra (har hon varit med om något liknande?

- finns det några särskilda omständigheter (är hon trött, arg, tankspridd, sjuk, berusad, förälskad ...?)

- vad är viktigast för henne? Vad upptar hennes tankar just nu? Det påverkar säkert allt hon gör och säger, och om någon försöker dra hennes uppmärksamhet därifrån, blir hon kanske väldigt irriterad.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 13:11
Datum: 2001/03/07