Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be continued

Hos Phorumets råd var fyra bekymrade magiker samlade uppe i Ugglans tornrum. Ugglan hade just avslutat sin berättelse.
- Tog han Boken? frågade Lady Beth alarmerat.
Lord Ugglan nickade och tog sig sedan för huvudet när världen började snurra igen. Verkningarna av sömnformeln hade fortfarande inte försvunnit helt. - Jag underskattade honom. Jag trodde aldrig att en av de Yngre skulle vara stark nog att sätta upp en sköld mot min paralyseringsformel. Men han lyckades ta sig runt och överraska mig bakifrån.
- Och sedan försvann han alltså med Boken. Lady Pejgan tittade hjälpsökande på de andra tre medlemmarna av Phorumets råds inre kärna. Tror ni det här betyder att han tillhör... rosa Äjja? Till och med en så mäktig magiker som hon tvekade en kort stund innan hon uttalade orden.
Rosa Äjja var de medlemmar av Phorumets råd som i hemlighet stödde Bal´sauron. Det var få som kände till dem och ännu färre som erkände att de fanns. Men de fyra Äldste visste alltför väl att rosa Äjja verkligen existerade. Sällskapet sades vara lika gammal som Bal´sauron själv, och kallade sig rosa Äjja efter sin mörke härskares favoritfärg. Varifrån tillnamnet Äjja kom visste ingen.
- Det är svårt att säga, sa Lord Nibelung tankfullt. De Yngre har annorlunda värderingar än oss. Det kan hända att han tog den helt enkelt för att hämnas, eller för att visa at han kunde.
- Låt oss hoppas det, sa Lady Beth. I så fall han kanske kommer tillbaka med den. Men skulle Boken hamna i fiendens händer är det ute med världen.
Alla begrundade detta.
- Jag tror det är dags att sammankalla Phorumets Råd, sa Pejgan till sist.
- Ett rådsmöte? Ugglan reste sig häftigt upp. Är det verkligen klokt? Ju mindre de Yngre blir inblandade, desto mindre risk är det att de gör något dumt och blir skadade.
- Jag håller med Lady Pejgan, sa Nibelung, och det är inte bara för att vi... host... hrrmm... Han kom av sig men fortsatte sedan. ? De Yngre har redan börjat muttra om att vi i de Äldstes råd håller dem utanför saker och ting, och om vi inte gör något kanske fler söker sig till rosa Äjja. Dessutom har ju sett att flera av de Yngre har oanade talanger. Han tittade menande på Ugglan, som höll sig om sitt värkande huvud efter att än en gång ha rört sig för snabbt. Jag tror det har blivit dags för Rådet att visa sig enat.


Namn: Eva
E-post:
Tid: 20:23
Datum: 2001/03/07