Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be continued

Vide, från Kargh lutade sig tillbaka på kamelryggen och fingrade belåtet på det han hade i rockfickan. Ett sådant kap och så billigt dessutom!

Tre dagar tidigare hade han blivit uppsökt av en smutsig gatpojke på karavanplatsen som erbjudit honom att köpa en dolk. Han hade nekat först, men när pojken visat den hade han blivit mycket intresserad, även om han varit slipad nog att inte visa det.
Efter lite köpslående hade han fått den till ett pris som varit löjligt lågt i förhållande till dess värde. Pojken hade ochså varit nöjd eftersom dolken såg ganska anspråkslös ut för ett otränat öga .
Vide log för sig själv. Han hade ett av de mest eftertraktade föremålen i världen i sin ägo och han tänkte se till att få ett mycket bra pris för det.
Borta vid horisonten kunde han se konturerna av bergen som utgjorde gränsen till Sai-el öknen. Med det försprång han hade skulle han säkert vara där i tid för att hinna köpslå med alla parter. Vide hade inga skrupler alls beträffande att sälja dolken till högstbjudande. Den enda gud och rättesnöre han hade, var guld.
-Yjah! Skrek han till kamelen för att driva på den.
-YYJAH! YJAH! Hörde han bakom sig från de andra kamelryttarna i karavanen.


Namn: Beth.
E-post:
Tid: 11:06
Datum: 2001/03/14