Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Quests

Vad som gör ett "quest" intressant är nog att det skiljer sig från det vanligaste fantasy konceptet. Det som Christina så väl beskrivit nedan.

Att det, om det följer gängse mallar, utspelas i en värld som är intressant är nog ochså viktigt samt att det finns intressanta karaktärer. Tror att just spännande karaktärer och själva stämningen är viktig för mig.
Efter som jag själv är ganska trött på det "klassiska" fantasytemat; obetydlig pojke, magiskt föremål räddar världen, blir jag alltid glad när jag finner något annat.
Hobbs Liveship traders tycker jag är ett bra exempel. Den följer inte standardmallen och dessutom får man följa två sidor på en gång och kan känna sympati för båda. (Har själv inte läst den sista avslutande delen men väntar den hem i brevlådan vilken dag som helst.)

Jag tror och hoppas att vi kommer se fler annorlunda fantasyböcker framöver. Problemet blir nog främst att förläggarna i Sverige är för rädda att satsa på något nytt. Det är säkrare att hålla sig till de säkra korten. Tyvärr är vårt land för litet och kretsen fantasyläsare för liten för att vi ska kunna förvänta oss att någon större mängd blir översatta till svenska. Tyvärr blir nog den som är nyfiken på något annorlunda hänvisad till att läsa på engelska.


Namn: Beth
E-post: wergan@passagen.se
Tid: 08:13
Datum: 2001/03/19