Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

"Kompletta" Fantasyvärldar

ev spoiler bok 10 eller nåt

Jag gillar den känsla av en stor värd, som Jordan lyckats att skapa. Speciält alla de tidigare böckerna som beskrev allt resande hit och dit gav en känsla av detta. Dock tycker jag att en del av denn här känslan försvann, när huvudpesonerna började färdas.

Jordans beskrivningar av länderna tycks mig fullt tillräckliga. Dock kan jag reta mig på att de ibland förefaller lite överdrivna och enkelriktade.

Tolkiens omfattande omkringliggande skildringar (iallfall den upplaga av första boken "Sagan om ringen" som jag fick tag på började med en bakgrundshistoria om hoberna och en beskrivning om hur ringen blev funnen tror jag det var.) har väll sin charm, men om alla bokserier skulle begåvas med detta skulle det nog tillslut bli rätt tröttsammt.

Anledningen till att jag fortfarande tycker att "Härskarringen" är den serie jag haft störst nöje av är nog att den enligt mitt tycke fortfarande är rätt unik.

Den bok av Jordan med kompleterande fakta har jag inte läst. Faktist inte heller så mycket om den kringliggande litteraturen till Härskarringen, bara det som fanns innan och efter själva berättelsen i serien, jag har nog även läst i Similarion (eller hur det nu stavas).

När jag tänker på det har det faktist aldrig blivit av att jag läst "Bilbo", är den bra?

På sitt sätt tycker jag nog Jordans serie har en lika komplett värd som tolkien (i alla fall nästan). Den är bara uppbyggd på ett annat sätt.


Namn: Kappan
E-post:
Tid: 08:34
Datum: 2001/03/23