Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Black and White

Spelet Black and White lär bli snuskigt bra, hoppas jag. Om ingen vet vad det är så kan jag berätta lite. Det är ganska komplicerat, men det är så här på ett ungefär:

Man själv är en gud och kontrollerar allt med hjälp av en hand (spelet har för övrigt stöd för Logitechs iFeel-mus, en force-feedback-mus som vibrerar när man för handen över ytor på spelet. Exempel djurs päls, mark etc, det finns ca 100 ytor inprogrammerade. Om det sedan är värdelöst får man se, men musen följer inte med spelet, den kostar säkert 700-800 spänn. Aj.).

Med handen kan man göra hur mycket som helst, kasta stenar, dra upp träd från rötterna, ta upp bybor mm. Det som verkar så roligt är att man har ett "husdjur" som man uppfostrar på olika sätt beroende hur man vill att han ska bli som vuxen. Djuret är ens krigare när man sedan anfaller andra gudar som en själv (datorspelare eller andra spelare från internet). Målet är att ta över andra byar, som Red Alert lite grann eller Starcraft. Fast spelet är inte som dem över huvudtaget, det är i 3d dessutom. Kolla in deras hemsida på:
http://www.lionhead.co.uk/hidden/lionhead.html
och se efter själva.
PC Gamer: "Efter att ha fått exklusiv tillgång till det färdiga spelet så kan vi bekräfta att detta helt otvivelaktigt är ett typsikt, nej klassiskt exempel på strategisk rollspels-beat 'em up blandat med äventyr, guds-spel och personlighetstest...

...Så är detta det kraftpaket vi så länge har väntat på? Ja, ni måste vänta tills nästa månads recension om ni vill ha ett slutgiltigt svar. Att döma av våra speltester så ser det dock ut som att så är fallet. Skulle vår oändliga optimism visa sig vara outgrundad, så må så vara fallet. Vi hade i alla fall kul under upploppet."


Namn: Balor
E-post:
Tid: 17:14
Datum: 2001/03/27