Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Läsning

Elido: Jag började väl skriva lite för en fem-sex år sedan. Men väldigt sällan och väldigt lite.

ugglan: Det skulle vara intressant att läsa något som du har skrivit själv, förutom To Be Continued då. Taskigt det där med datorn, hördu. Men det är ju tur att Microsoft ibland är så hjälpsamma att man kan få fram lite programkod om man trycker på en knapp. Där har de verkligen tänkt till, Bill och co. *ironiserar*
Hursomhelst. Detta är tänkt att vara en del av ett kapitel någonstans ganska långt in i själva berättelsen. Den här texten bygger ju på att man vet en hel del om Falm, vad som hänt tidigare etc. Det gick upp för mig igår att, som du säger, det är svårt att sätta sig in i något sådant här när man hamnar rakt i handlingen på en gång.
Det stämmer att det förekommer onödig information på ett par ställen. Nyttigt tips.
Vad gäller ordföljden så är den här Omaran är inte särskilt rationell eller logisk av sig. Det försöker jag få fram något av.
Faktum är att ingen av dem är direkt ond. Men tyvärr har Omaran blivit galen.
Jag var rädd att läsaren skulle komma att tänka på Robert Jordans ?Falme? när jag använder ett namn som Falm, men det kanske inte stör.

Balor: Jag tar det som en komplimang att du ens funderade på om det gick att publicera. Jag kommer att försöka få något tryckt någon gång, men om den här scenen finns med då vet jag inte. Naturligtvis skulle jag i så fall finslipa det m.m. Men jag är alldeles för ung ännu för att kunna uppmärksamma ett förlag.
Och visst är det korta meningar, det ser jag nu. Grunden till det ligger i att det dels handlar om Falm, dels att Falm har hamnat i en mycket spänd situation.
Jag ville skriva detta helt och hållet ur Falms huvud. När jag skrev detta intog jag rollen som Falm och försökte leva mig in i hur han skulle tänka, handla m.m. Språket är enkelt , skalat och nästan hårt till följd av hur Falm är som person. Dessutom har han hamnat i en ny och ovan situation och han har här stressats upp en hel del. Då varken kan eller hinner man breda ut sina tankar så mycket som man gör i vanliga fall. Detta ledde till att många av meningarna blev korta, om än inte alla. Om det dessutom ledde till att flytet i texten blev lidande så mycket att du nämner det är det naturligtvis inte bra. Jag får tänka över det.
Men att det allmänt finns ett direkt samband mellan meningslängd och flyt har jag svårt att inse. Ta tex Terry Pratchett. Han är lättläst, men han använder många korta meningar. Inte för att jag vågar jämföra mig med honom, men ändå?


Namn: Yermon
E-post: bayoubilly@usa.net
Tid: 11:20
Datum: 2001/04/03